Tarihçemiz

Tarihçemiz

10.12.2012 25985

Okulumuz eğitim öğretime 1978 –1979 yılında ortaokul ve lise olarak başlamıştır. 30 Eylül 1984 yılında lise kısmı bünyesindeki ortaokulu aynı binada bırakarak şu anda Tekkeköy Lisesi olarak kullanılan binaya taşınmıştır. O binadaki ilkokulda bugünkü okulumuza taşınmıştır Ortaokul ve ilkokul kısmı bir araya gelince okulumuzun adı Tekkeköy İlköğretim Okulu olarak değişmiştir. 1984–1985 eğitim öğretim yılından 2012-2013 eğitim öğretim yılına kadar geçen sürede Tekkeköy ilköğretim Okulu olarak hizmet vermiştir.

4+4+4 eğitim sistemine göre okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmıştır. Ancak şu anda iki okul aynı binada eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz Tekkeköy ilçesinin en eski okuludur. Uzun süre ilçenin tek ilköğretim okulu olarak çok kalabalık olduğu için yakın zamana kadar ikili öğretim yapmıştır. İlçemizde açılan diğer ilköğretim okullarına giden öğrencilerle sayı azaldığı için artık okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır.

3 katlı olan bina içinde 1 spor salonu,1 fen ve teknoloji laboratuarı, 1 teknoloji ve tasarım atölyesi, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 öğretmenler odası, 1 kantin, 1 arşiv,1 rehberlik odası, 1müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 hizmetli odası , 28 derslik ve 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır.1 projeksiyon makinesi ve internet bağlantılı bilgisayar olan çok amaçlı salonda bulunan sahne okul gösterilerinde ve törenlerde kullanılmaktadır.Veli ve öğretmen toplantıları bu salonda yapılmaktadır. Okul kütüphanesi de bu salonda hizmet vermektedir. Sınıflarımızda bilgisayar ve projeksiyon aleti vardır. Ayrıca okul bahçesinde basketbol , voleybol ve futbol oynamaya uygun donanımlı alanlar bulunmaktadır.

Okul bahçemizde Atatürk büstü ve kaidesi törenlerde kullanılmaya hazır halde bulunmaktadır. Okulumuz salonlardaki ve bahçedeki çok sayıda güvenlik kameraları ile korunmaktadır. Okulumuz eğitim öğretime başladığı günden günümüze kadar geçen sürede binlerce öğrenci mezun etmiştir. Çok sayıda öğrencimiz sınav kazanarak iyi okullara gitmiş yine çok sayıda öğrencimiz çeşitli yarışmalarda bireysel ve takım olarak ödül alarak gururumuz olmuşlardır. Okulumuzun bugünkü duruma gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.