15 Temmuz Şehitler Haftası

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir dizi etkinlik düzenlendi.

26.09.2016 4966

15 Temmuz, Cumhuriyet tarihinin en uzun ve en karanlık gecelerinden birine sahne oldu. Halka ait olan tanklarla, toplarla, jetlerle, silahlarla halk hedef alındı. Türk milleti o gece dünyada emsali görülmemiş bir direnişle devletine sahip çıktı. İç ve dış tüm düşmanlara, bu ülkede darbelerin yeri olmadığı gösterildi.

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” haftası kapsamında okulumuz öğrencilerine konuyla ilgili broşürler dağıtıldı. Demokrasi, yurt bilinci, darbe, şehitlik, vatan ve bayrak sevgisi, şehitlik konuları öğrencilere anlatıldı. “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konulu röportaj, video ve EBA’da yayınlanan anma programı öğrencilere izlettirildi. Demokrasi şehitlerine ve kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan mektup yazma çalışmaları yapıldı. Konuyla ilgili olarak sınıf ve okul panoları düzenlendi.