24 Kasım’da Öğretmenden Öğrencilere Hediye!

Okulumuz Sosyal Bilgiler sınıfı yenilendi. Eylül ayında başlayan çalışmalarda nerdeyse sona gelindi.

27.11.2016 570

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Mevlüt YAMAÇ, dersliğin fiziksel olarak iyileştirilmesi projesi için şunları söyledi: ‘’Eğitim ve öğretim faaliyetleri için dersliklerin fiziksel durumu ve işlevselliği önceliklidir. Bulunduğunuz her ortam, size çeşitli mesajlar verir. Bakımsız, boyasız, eski bir derslik öğrencilere ‘siz değersizsiniz ve bunlara layıksınız’ mesajını verir. Bu mesaj öğrencilere kendilerini iyi hissettirmez. Söz konusu ruh hali öğretmenle kurduğu ilişkinin ve akademik başarının kalitesine yansır. Oysa fiziksel olarak donanımlı, yeni, bakımlı, estetik bir derslik öğrencilere ‘siz çok değerlisiniz ve böyle güzellikleri hak ediyorsunuz!’ mesajını verir. Öğrenciler kendilerini değerli ve mutlu hisseder.  O derslikte çalışmaktan zevk alır. Bu da akademik başarılarını artırır. Öğrencilerin hayata daha pozitif bakmalarına katkı sağlar. Ben 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir değişiklik yapıp öğrencilerime hediye vermek istedim. 2 ay gibi çok kısa bir sürede dersliğimizi yeniledim. Bu projede emeği geçen ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma, büyüklerime, velilerime, hayırsever işadamlarına, değerli zümrem Harun TIRPANCI’ya ve öğrencilerime çok teşekkür ederim. Tekkeköy Ortaokulu’ndaki gelişim değişim ve başarılar giderek daha da artacaktır. Bunun sözünü buradan tekrar vermek istiyorum’’.