BU KEZ KARNELER ANNE BABALARA!..

Okulumuz bünyesinde yürütülen “Ebeveyn Ehliyeti Eğitim Programı” devam ediyor.

21.04.2016 442

"4 AY 4 KİTAP 4 EĞİTİM" sloganıyla başlanılan anne babalara yönelik eğitim programı, okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Eğitim Uzmanı Mevlüt YAMAÇ tarafından sürdürülüyor. Bu ay üçüncüsü gerçekleştirilecek olan program, eğitim ortamına velilerin aktif bir şekilde katılımını amaçlıyor.

Proje hakkında YAMAÇ şunları söylüyor: "Bilginin geçmiş yıllara göre çok daha hızlı üretildiği ve yayıldığı günümüz bilişim çağında ebeveynler ve eğitimciler olarak tüm yetişkinler kendilerini tıpkı bir bilgisayar gibi güncellemek durumundadırlar. Aksi halde çocuklar için yeterli donanımlara sahip olamayacakları gibi onları etkisi altında kaldıkları iletişim araçlarının yaydığı olumsuz mesaj ve düşüncelerden de koruyamayacaklardır. Programın temel gayesi, ebeveynlerin çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda ne kadar eksik olduklarının farkına varmalarını sağlamaktır. Çocukla iletişimin ‘Ders çalış!’ demekten ibaret olamayacağını; çocuğun öğretmeniyle ilişkinin ‘Çocuğumun durumu nasıl?’la sınırlı kalmaması gerektiğini anlatmaktır. Bu program ile anne babaların öncelikle pedagoji  konusu başta olmak üzere iletişim, insan psikolojisi, medya okur yazarlığı, popüler kültür, öğrenme yaklaşımları vb. gibi bir çok alanda bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. Bunlar gerçekleştirilmeye çalışılırken, anne babalar pasif dinleyici konumunda değillerdir; her ay için belirlenen kitapları okumakta, altını çizmekte ve eğitimlere öyle katılmaktadırlar. Böylelikle etkileşimli bir eğitim ortamı oluşturulmaktadır. Eğitim programının Nisan buluşması 25.04.2016 Pazartesi günü saat 12:15 te sosyal bilgiler sınıfında yapılacaktır. Başarıya Götüren Aile (Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU) bu ayki eğitimin temel kitabıdır. Bu eğitimde ‘Başarı Algısı’ üzerinde durulacaktır. Proje, Mayıs ayında yapılacak olan sunumla son bulacak ve katılımcılara karneleri takdim edilecektir".