TEKKEKÖY’DEN CENGİZ KOÇAK GEÇTİ!

TEKKEKÖY’DEN CENGİZ KOÇAK GEÇTİ!

 

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli extrem sporculardan biri olan milli paraşütçü Cengiz Koçak, sosyal bilgiler öğretmenimiz Mevlüt YAMAÇ’ın daveti üzerine öğrencilerle buluşmak ve onlara güzel bir sürpriz yapmak için okulumuza geldi.

10.12.2016 1528

Emekli astsubay olan, base jumping adı verilen atlayış sporunda ülkemizde tek profesyonel sporcu olan Koçak, kariyeri boyunca Irak, Afganistan ve Bosna’da görev yaptı; Amerikan Askeri Okullarında eğitim aldı ve derece yaptı; İngiltere’de bulundu ve İngiliz Kraliyet Ailesi’nden ödüller aldı. Daha önce Samsun Vezirköprü’ye de gelen ve kendisine ait olan Türkiye rekorunu 324 metre yüksekliğindeki  Şahinkayası Kanyonu’ndan atlayarak egale eden Koçak, Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Vezirköprü için hazırladığı projeyi hayata geçirmekle uğraşmakta.


Koçak’ın ziyaretinden bihaber olan öğrenciler dersin başında kendisinin videolarını izlediler.  O sırada aniden kapıdan içeri girince hayretler içerisinde kalan öğrencilerin şaşkınlıkları objektiflere böyle yansıdı.