Eko-Okul İlkemiz

21.12.2017 415

Uluslararası bir program olan Eko-Okullar programı ülkemizde 1995 yılında uygulanmaya başlamış ve 2013 yılı itibari ile 52 ülkede uygulanmaktadır. Eko-Okullar Programı uluslararası alanda, UluslararasıÇevre Eğitim Vakfı (FEE) koordinasyonunda, ülkemizde ise Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülmektedir. Bu program ile çevre sorunlarını en aza indirgemek ve bu konularda daha duyarlı bir toplum oluşturabilmek hedeflenmektedir. Bu nedenle Eko-Okullar Programı küçük yaşta çocuklarımıza çevre eğitimi verilmesini, çevre dostu davranışlar kazandırılması ve doğanın dengesine saygılı, kendini doğanın hâkimi olarak değil, bir parçası olarak gören nesiller yetiştirilmesini desteklemektedir. Geleceğe yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesinin çocuklarımıza verebildiğimiz eğitim ve bilinç olduğu düşünüldüğünde Eko-Okullar Programı büyük önem ve öncelik taşımaktadır.

Eko-Okullar Programı’nda yer alan öğrenciler hem çevre konularında bilgi edinir hem de sürdürebilirliğin sosyal boyutuna da hizmet ederek ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını bu konularda bilinçlendirmede etkin rol oynarlar. Bunun yanında, program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerinde kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar. Eko-Okullar Programı uzun erimli bir programdır ve alınan Yeşil Bayrak Ödülü’nün her iki yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda çalışmaların ve ödülün sürdürebilirliğinin sağlanmasıönemlidir. TEKKEKÖY ORTAOKULU olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini ve buna bağlı etkinlikleri, öğrencileri ve velilerinin katkılarıyla, Türk Milli Eğitiminin ilke ve amaçları doğrultusunda yürütmektir. Okulumuzun geleceğin liderleri olacak olan öğrencilerimize, kazandırmayı hedeflediği ilkelerden biri de çevre bilincidir.